iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paprykowy makaron na koniaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste smaczne danie z udziałem koniaku. do tego pokrojony seler i papryka czerwona. Smacznie , szybko i wykwintnie.

Paprykowy makaron na koniaku

Składniki:

Paprykowy makaron na koniaku

 

  • 1 szklanka makronu razowego

 

  • 20 ml koniaku

 

  • 1 cebula

 

  • oliwa z chilli

 

 

 

 

  • 1 kawałek selera naciowego

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy makaron na koniaku
Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę .Cebule obieramy i siekamy. Seler obieramy jak rabarbar i kroimy w drobna kosteczkę . Czosnek obieramy i siekamy drobno. Na patelni na oleju z chilli podsmażamy cebulkę i czosnek.Makron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.Na patelnie dodajemy pokrojona paprykę i seler. Smażymy. Podlewamy koniakiem . Podpalamy . Jak alkohol wypali się , dodajemy odrobina masła i dodajemy makaron. Mieszamy. Całość zalewamy rozbitymi jajkami , solimy do smaku. Już nie gotujemy tylko dobrze mieszamy. Podajemy.