Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Paprykowy schab pieczony w rękawie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tak przygotowane mięso jest bardzo smaczne i soczyste, z wyczuwalną nutka papryki. Nie wymaga dużo pracy. Idealna propozycja na obiad. Prosto i smacznie.

Paprykowy schab pieczony w rękawie

Składniki:

Paprykowy schab pieczony w rękawie

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • marynata do mięs ( klasyczna )
  • papryka słodka w proszku
  • 1 woreczek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Paprykowy schab pieczony w rękawie
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Następnie mięso nacieramy dokładnie przyprawami i olejem. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia, woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy. Układamy w formie żaroodpornej.

3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu mięso polewamy sosem, który wytwarza nam się podczas pieczenia.

4. Upieczony kroimy i podajemy.