Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paprykowy sos pieczeniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paprykowy sos pieczeniowy jest dobrym dodatkiem do pieczonych lub duszonych mięs. Łatwo go przyrządzić i jest bardzo smaczny.

Paprykowy sos pieczeniowy

Składniki:

Paprykowy sos pieczeniowy

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy sos pieczeniowy
Do wywaru spod duszonego mięsa dodać obie papryki.

Gotować przez chwilę razem na wolnym ogniu pod przykryciem po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do gotującego się sosu.

Ponownie zagotować i gotować pod przykryciem kilka minut. Podawać do duszonego mięsa. 

Tagi:

sos