justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

parowana pierś z kurczaka po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zdrowe i bardzo aromatyczne danie

parowana pierś z kurczaka po myśliwsku

Składniki:

parowana pierś z kurczaka po myśliwsku

 

 

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • przyprawa do kurczaka po myśliwsku
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

parowana pierś z kurczaka po myśliwsku
Pierś po umyciu musimy dobrze osuszyć. Najlepiej wytrzeć ja ręcznikiem. Podwójną dzielimy na dwie połówki. Każdy kawałek dokładnie obsypujemy pieprzem, solą, majerankiem i przyprawą do kurczaka. Pierś na godzinę odstawiamy do lodówki, aby się zamarynowała. . Po tym czasie gotujemy 30 minut na parze. Gotową pierś kroimy na plasterki i podajemy np. z sosem czosnkowym lub żurawinowym.