bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Parowańce z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Parowańce z serem

Składniki:

Parowańce z serem

 

Sposób przygotowania:

Parowańce z serem
Przygotować rozczyn z drożdży, mleka, części mąki, cukru. Po wyrośnięciu dodać pozostałą ilość mąki, jaja, sól, wyrobić ciasto, pozostawić je do wyrośnięcia na ok. pół godziny. Ser zarobić z jajkiem widelcem, wymieszać z cukrem i pokrajaną miętą. Ciasto rozwałkować, wykroić szklanką krążki, nałożyć ser, skleić i następnie układać na gazie w garnku z wrzą¬cą wodą. Parować ok. 10 min. pod przykryciem. Podawać polanę śmietaną.

Tagi:

sery ser