CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Parówka owinięta ciastem francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne bułeczki, na party i karnawał. Ciasto francuskie z papryką doskonale komponuje się z parówką.

Parówka owinięta ciastem francuskim Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówka owinięta ciastem francuskim

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego (po 260 g)
  • 12 parówek
  • papryka ostra mielona

Sposób przygotowania:

Parówka owinięta ciastem francuskim
Rozwijamy jedno ciasto francuskie i całe posypujemy mieloną papryką.

Parówki odwijamy z foli i rozkładamy na ciasto pozostawiając ok. 1-1,5 cm odstępy. Przykrywamy drugim ciastem.

Drewnianą szpatułką lekko dociśnij ciasto między parówkami. Następnie przecinamy ciasto w poprzek każdej parówki 3-4 razy.

Bułeczki przekładamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy w gorącym piekarniku ok. 15-20 min.
Parówka owinięta ciastem francuskim
ciasto kroimy tak aby uzyskać ciasteczka z 3 cząstkamiparówek

Tagi:

przystawki