Parówki po węgiersku

Lady Marmolada - autor przepisu Parówki po węgiersku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1098
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Parówki po węgiersku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Parówki po węgiersku


trudność: łatwe
czas:

Parówki po węgiersku - SKŁADNIKI:

  • 10 parówek
  • 60 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • koncentrat pomidorowy
  • 0,5 szklanki śmietany 18%
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Parówki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:


Cebule pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć razem kilka minut. Dodać parówki pokrojone w półksiężyce i zalać bulionem. Następnie wymieszać 3 łyżki koncentratu pomidorowego, śmietanę i mąkę, a na koniec doprawić solą i pieprzem.



Komentarze do Parówki po węgiersku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński
Naleśniki z orzechami po węgiersku Leczo Pörkölt
Rosół, nie rosół, czyli zupa z kurczaka Kaczka, sos i galuszki Leczo z cukinią i boczkiem
Mizeria po węgiersku Napoleonki Placek węgierski według Luny19
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane