Parówki po węgiersku

Lady Marmolada - autor przepisu Parówki po węgiersku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1098
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Parówki po węgiersku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Parówki po węgiersku


trudność: łatwe
czas:

Parówki po węgiersku - SKŁADNIKI:

  • 10 parówek
  • 60 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • koncentrat pomidorowy
  • 0,5 szklanki śmietany 18%
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Parówki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:


Cebule pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć razem kilka minut. Dodać parówki pokrojone w półksiężyce i zalać bulionem. Następnie wymieszać 3 łyżki koncentratu pomidorowego, śmietanę i mąkę, a na koniec doprawić solą i pieprzem.



Komentarze do Parówki po węgiersku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński Naleśniki z orzechami po węgiersku
Leczo Pörkölt Rosół, nie rosół, czyli zupa z kurczaka
Kaczka, sos i galuszki Leczo z cukinią i boczkiem Mizeria po węgiersku
Napoleonki Placek węgierski według Luny19 Czorba po chłopsku
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane