justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Parówki w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska na imprezę i nie tylko, doskonale smakuje podana z ketchupem.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • Parówki 8 sztuk
  • Ser żółty
  • Ciasto francuskie 2 opakowania
  • Żółtko

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Parówki należy przekroić na dwie połówki.

Ciasto francuskie dzielimy na sześć prostokątów. Na każdym układamy pół plasterka sera i połówkę parówki.

Zawijamy tak, aby parówka otuliła się ciastem.

Brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem. Tak przygotowane parówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Każdy smarujemy po wierzchy jajkiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.

Gotowe powinny być ładnie przyrumienione.