madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska.

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 2 parówki
  • 1 op ciasta francuskiego
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sezamu

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozkładamy. Żółtko oddzielamy od białka. Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym białkiem, a następnie posypujemy sezamem. Na posypanem cieście po bokach układamy plasterki sera żółtego, a na to układamy parówki (mieści się ok. 2 parówki). Całość zawijamy do środka. Następnie kroimy na małe kawałki, układamy na blaszce i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190*C ok. 25-30 minut.
Parówki w cieście francuskim
Płat ciasta smarujemy białkiem i posypujemy sezamem.
Parówki w cieście francuskim
Na cieście francuskim układamy plasterki sera
Parówki w cieście francuskim
Następnie układamy parówki i całość zawijamy do środka
Parówki w cieście francuskim
Kroimy na niewielkie kawałki, smarujemy żółtkiem, posypujemy sezamem.