klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Parówki w cieście francuskim to znakomity pomysł na przekąskę na imprezie z przyjaciółmi jak i drugie śniadanie do pracy.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 1 jajko
  • odrobinę mleka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Do miseczki wbijamy jajko i dodajemy 1/4 szklanki mleka. Wszystko razem ubijamy widelcem. Rozwijamy ciasto francuskie. Ciasto smarujemy jajkiem z mlekiem.

Kroimy ciasto na 8 części(4 w jednym opakowaniu ciasta 4 w drugim). Na każdy kawałek ciasta wykładamy parówkę. Dwa boczne rogi ciasta zawijamy na parówkę. Znów smarujemy jajkiem. Pieczemy do zarumienienia się ciasta ok. 25-30 minut.