gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Parówki w cieście francuskim.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Paróweczki zawinięte w ciasto francuskie

Parówki w cieście francuskim. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim.

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 8 parówek
  • musztarda
  • keczup

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim.
Parówki wsadzamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy kilka minut, do czasu ugotowania. Po ugotowaniu odstawiamy parówki na kilka minut do ostygnięcia. Po ostygnięciu obieramy parówki z foli. Ciasto francuskie dzielimy na 8 części i zawijamy parówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na papier układamy parówki w cieście. Piekarnik nagrzewamy do 180 c i pieczemy parówki do czasu aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu podawać z keczupem i musztardą. Smacznego
Parówki w cieście francuskim.
parówki gotujemy kilka minut do czasu aż stwierdzimy że są ugotowane
Parówki w cieście francuskim.
Ciasto francuskie dzielimy na 8 części i zawijamy ugotowane parówki
Parówki w cieście francuskim.
Przygotowane parówki układamy na blaszke i pieczemy w nagrzanym piekarniku

Tagi:

ciasto