nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Parówki w cieście francuskim z dipem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na szybką, tanią i efektowną kolację, gdy odwiedzają nas niezapowiedziani goście.

Parówki w cieście francuskim z dipem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim z dipem.

 

  • 12 cienkich parówek
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • papryka słodka mielona, suszone oregano

 

  • 4 łyżki musztardy stołowej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka pikantego keczupu
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim z dipem.
1. Z parówek usuwamy osłonki. Ciasto francuskie rozwijamy, po czym kroimy na 3-3,5 cm paski wzdłuż - potrzebujemy ich 12 szt. 2. Każdą z parówkę owijamy skrętnie paskiem ciasta, po czym układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 3. W kolejnym kroku delikatnie obsypujemy każdą z nich oregano i słodką papryką. Parówki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni na ok. 20 minut. 4. W tym czasie przygotowujemy dip. Musztardę, jogurt, keczup i majonez dokładnie mieszamy, by masa była jednolita. Dip nakładamy do miseczek do tego przeznaczonych, umieszczamy na talerzach. Gdy parówki będą już upieczone, podajemy je z dipem.
Parówki w cieście francuskim z dipem.
Parówki w cieście delikatnie oprószone przyprawami.
Parówki w cieście francuskim z dipem.
Efekt końcowy - parówki w cieście francuskim z dipem musztardowym.

Tagi:

ciasto dip sosy