Strona główna Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach.

peggi - autor przepisu Parówki w szlafroczkach. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 162
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Parówki w szlafroczkach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna nieskomplikowana przekąska


trudność: łatwe
czas:

Parówki w szlafroczkach. - SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 - 6 parówek
  • starty parmezan
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 roztrzepane jajo
  • chilli
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu

Parówki w szlafroczkach. - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na pasy o szerokości około 10cm. Wzdłuż dłuższego boku ciasta pod kątem układamy parówki (wcześniej zdejmujemy osłonki). Posypujemy przyprawami: koprem włoskim, chilli, serem. Następnie układamy pomidora pozbawionego pestek. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajem i zawijamy w rulon - delikatnie dociskamy aby ciasto na łączeniu się skleiło. Nakłuwamy widelcem. Ostrym nożem kroimy na porcje po około 5cm szerokości, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 min w temp 220 stopni.



Komentarze do Parówki w szlafroczkach.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pieczarki faszerowane Pasta z makreli Prażony słonecznik na ostro
Twarogowe grzanki z bobem z porzeczkowym sosem Sucharki kukurydziane Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Cukinia zapiekana z żółtym ryżem Domowe zapiekanki a'la pizza Faszerowane jajka
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką Parówki z pieczarkami w cieście francuskim Pierogi pieczone z kaszą i serkiem kozim
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane