Strona główna Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach.

peggi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 191
zdjęcia: 1 z 1
Parówki w szlafroczkach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna nieskomplikowana przekąska


trudność: łatwe
czas:

Parówki w szlafroczkach. - SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 - 6 parówek
  • starty parmezan
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 roztrzepane jajo
  • chilli
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu

Parówki w szlafroczkach. - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na pasy o szerokości około 10cm. Wzdłuż dłuższego boku ciasta pod kątem układamy parówki (wcześniej zdejmujemy osłonki). Posypujemy przyprawami: koprem włoskim, chilli, serem. Następnie układamy pomidora pozbawionego pestek. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajem i zawijamy w rulon - delikatnie dociskamy aby ciasto na łączeniu się skleiło. Nakłuwamy widelcem. Ostrym nożem kroimy na porcje po około 5cm szerokości, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 min w temp 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Parówki w szlafroczkach.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami Drożdżowe warkoczyki ze szpinakiem i serem feta Paprykowe pizzerinki
Wątróbkowa pasta do kanapek Jajka faszerowane wątróbką Parówki w cieście
Sałatka z kurczakiem, porem, ananasem i ziarenkami Domowe  stripsy Marchewka z miodem
Ślimaki z tortilli z ogórkiem konserwowym Tuńczykowa pasta do chlebków Tosty francuskie z nutą pomarańczy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane