Strona główna Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach.

peggi - Przepis na: Parówki w szlafroczkach. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Parówki w szlafroczkach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna nieskomplikowana przekąska


trudność: łatwe
czas:

Parówki w szlafroczkach. - SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 - 6 parówek
  • starty parmezan
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 roztrzepane jajo
  • chilli
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu

Parówki w szlafroczkach. - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na pasy o szerokości około 10cm. Wzdłuż dłuższego boku ciasta pod kątem układamy parówki (wcześniej zdejmujemy osłonki). Posypujemy przyprawami: koprem włoskim, chilli, serem. Następnie układamy pomidora pozbawionego pestek. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajem i zawijamy w rulon - delikatnie dociskamy aby ciasto na łączeniu się skleiło. Nakłuwamy widelcem. Ostrym nożem kroimy na porcje po około 5cm szerokości, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 min w temp 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Parówki w szlafroczkach.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Ślimaczki z boczkiem Jajka na przekąskę Pieczarki w cieście naleśnikowym
Jajka faszerowane  Mini  zapiekanki na przekąskę  Propozycja śniadania
Zawijańce parówkowe Zapiekane cukinie z serem i pomidorami Kalafior z papryką
 Śledź pod kołderką Galaretka z kurczaka Jajko w chlebie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane