Strona główna Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach.

peggi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 191
zdjęcia: 1 z 1
Parówki w szlafroczkach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna nieskomplikowana przekąska


trudność: łatwe
czas:

Parówki w szlafroczkach. - SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 - 6 parówek
  • starty parmezan
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 roztrzepane jajo
  • chilli
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu

Parówki w szlafroczkach. - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na pasy o szerokości około 10cm. Wzdłuż dłuższego boku ciasta pod kątem układamy parówki (wcześniej zdejmujemy osłonki). Posypujemy przyprawami: koprem włoskim, chilli, serem. Następnie układamy pomidora pozbawionego pestek. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajem i zawijamy w rulon - delikatnie dociskamy aby ciasto na łączeniu się skleiło. Nakłuwamy widelcem. Ostrym nożem kroimy na porcje po około 5cm szerokości, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 min w temp 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Parówki w szlafroczkach.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Sałatka wiosenna z granatem Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
Chrupiące cebulaki Pasztet jajeczny z parówką Rolada serowa z kurczakiem i papryką
Polędwica z łososia w placku do tortilli Frytki pod pierzynką Paluszki z ciasta francuskiego na ostro
Francuskie paluchy z serem i szynka szwarcwaldzką Ślimaczki z serem i szynką Jajka faszerowane serkiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane