Strona główna Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach.

peggi - Przepis na: Parówki w szlafroczkach. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 173
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Parówki w szlafroczkach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna nieskomplikowana przekąska


trudność: łatwe
czas:

Parówki w szlafroczkach. - SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 - 6 parówek
  • starty parmezan
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 roztrzepane jajo
  • chilli
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu

Parówki w szlafroczkach. - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na pasy o szerokości około 10cm. Wzdłuż dłuższego boku ciasta pod kątem układamy parówki (wcześniej zdejmujemy osłonki). Posypujemy przyprawami: koprem włoskim, chilli, serem. Następnie układamy pomidora pozbawionego pestek. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajem i zawijamy w rulon - delikatnie dociskamy aby ciasto na łączeniu się skleiło. Nakłuwamy widelcem. Ostrym nożem kroimy na porcje po około 5cm szerokości, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 min w temp 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Parówki w szlafroczkach.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pulpeciki cherry Nadziewana bagietka Panierowany ser pleśniowy
Mini omlety z dżemem Pająki na jajkach Zapiekane figi z serem i szynką
Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty Przekąska z papryczek chilli
Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami Domowe hamburgery

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane