Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Parówki z groszkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Parówki z groszkiem konserwowym to łatwy sposób na szybkie, gorące danie.

Parówki z groszkiem konserwowym

Składniki:

Parówki z groszkiem konserwowym

 

  • 220 g groszku konserwowego
  • 6 cienkich parówek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek
  • sól
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Parówki z groszkiem konserwowym
Groszek konserwowy razem z zalewą włożyć do garnka, zagotować. Parówki obrać z osłonek, pokroić w dość grube krążki. 1 łyżkę oleju rozgrzać, zeszklić posiekaną cebulę. Z pozostałego oleju i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z groszkiem, zagotować. Następnie dodać podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, majeranek i pokrojone parówki. Wymieszać, przyprawić do smaku i gotować przez kilka minut. Podawać z pieczywem, ziemniakami , ryżem lub kaszą.

Tagi:

groszek