2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Parówki z nadzieniem w panierce

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Choć staram się unikać parówek i nie jem ich często, czasem można sobie na nie pozwolić, ważne żeby wybierać te dobrej jakości, by nie było nudno nadziałam je pysznym farszem i obsmażyłam w orzechowej panierce. Na gorące śniadanie w sam raz!

Parówki z nadzieniem w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki z nadzieniem w panierce

 

  • 5 cienkich parówek dobrej jakości

 

  • Nadzienie:
  • 3 łyżki startego drobno sera żółtego
  • 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżka łagodnej musztardy
  • 2 łyżki majonezu pikantnego
  • szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Parówki z nadzieniem w panierce
Parówki obieramy z foliowej osłonki, nacinamy delikatnie wzdłuż tak aby nie przeciąć do końca a zrobić kieszonkę na nadzienie. Farsz: Drobniutko starty ser żółty, łączymy z mielonymi orzechami, dodajemy ketchup i musztardę doprawiamy szczyptą pieprzu do smaku, mieszamy całość w miseczce.Nadzienie wkładamy delikatnie łyżeczką w nacięcie . Białka ubijamy trzepaczką na pianę panierujemy parówki obtaczamy w bułce wymieszanej z orzechami, nadmiar strzepujemy i obsmażamy krótko w małej ilości oleju na patelni . Podajemy od razu gorące np z pieczywem i sałatką z pomidora.
Parówki z nadzieniem w panierce
z sera ketchupu orzechów i musztardy robimy nadzienie
Parówki z nadzieniem w panierce
w parówkach robimy nacięcia wkładamy farsz
Parówki z nadzieniem w panierce
panierujemy w pianie z białek a następnie w bułce
Parówki z nadzieniem w panierce
smażymy na złocisto z obu stron na rumiano

Tagi:

sery tarta ser