halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Parówki zapiekane w cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przyrządzona cukinia z parówką wybornie smakuje . Znakomita przekąska również dla niespodziewanych gości.

Parówki zapiekane w cukinii

Składniki:

Parówki zapiekane w cukinii

 

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane w cukinii
Cukinię umyć , osuszyć , nie obierać młodej cukinii .Następnie przekroić na połówki , wydrążyć w środku tak , że by parówka się zmieściła.Posmarować w środku cukinię olejem z orzecha włoskiego , oprószyć solą . Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni ,na 10 minut . Z parówek zdjąć osłonki ,przekroić wzdłuż ale nie do końca . W nacięcie włożyć żółty ser pokrojony w słupki .Parówki włożyć do cukinii , zapiekać razem 15 minut . Szczypiorek posiekać . Posypać cukinię z parówką szczypiorkiem oraz oprószyć kolorowym pieprzem.

Tagi:

sery ser cukinia