Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Parówki zapiekane z serem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste, ale jakże efektowne danie

Parówki zapiekane z serem

Składniki:

Parówki zapiekane z serem

 

  • 4 parówki (grube)
  • 6 dag twardego żółtego sera
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • sproszkowana papryka

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane z serem
Parówki przekroić wzdłuż na pół nie docinając do końca . W powstałe nacięcie po uprzednim oprószeniem papryką umieścić pokrojony w kawałki ser. Wszystko owinąć plastrami boczku, którego końce spiąć wykałaczkami. Przełożyć na wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok 20 min. (Nie dopuścić aby ser się zbrązowił).

Tagi:

sery ser