Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Parówki zapiekane z serem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

prosty sposób na niejadka

Parówki zapiekane z serem.

Składniki:

Parówki zapiekane z serem.

 

  • 6 parówek
  • 3 plasterki sera żółtego
  • 6 cienkich plasterków wędzonego boczku

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane z serem.
Parówki naciąć do głębokości ok. 1 cm na całej długości.Ser pokroić w paski i wetknąć w nacięcia. Następnie każdą parówkę obwinąć plasterkiem boczku końce umocować wykałaczkami. Rozłożyć na kratce piekarnika nad blachą. Piec w temp.200st.C aż ser się roztopi.a plasterki boczku będą chrupiące. podawać z piklami i sałatką ziemniaczaną lub pieczywem.

Tagi:

sery ser