margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Parówkowe koziołki z cebulką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Po usmażeniu parówki się otwierają i powstają fajne koziołki.Może to być gorąca przekąska lub dodatek do drugiego dania.Każdemu powinny zasmakować.

Parówkowe koziołki z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówkowe koziołki z cebulką

 

  • 10 parówek Pikok
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Parówkowe koziołki z cebulką
Usunąć z parówek osłonkę i przekroić każdą na pół,dodatkowo każdą połówkę ponacinać na krzyż na obu końcach ale nie doprowadzić do przecięcia parówki.Na patelni rozgrzać olej wrzucić pokrojone parówki i smażyć z każdej strony na rumiano.Cebulę obrać drobno pokroić i zeszklić i dodać do parówek wymieszać.
Parówkowe koziołki z cebulką
z parówek zdjąć osłonkę
Parówkowe koziołki z cebulką
przekroić każdą parówkę na pół a każdą połówkę na krzyż z obu stron
Parówkowe koziołki z cebulką
poprzekrawane parówki wrzucić na rozgrzany olej
Parówkowe koziołki z cebulką
podczas smażenia parówki się otwierają