ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Parówkowe leczo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Parówkowe inspiracje-ciąg dalszy

Parówkowe leczo

Składniki:

Parówkowe leczo

 

  • Dla dwóch osób:
  • ok. 1/2 kg cienkich parówek
  • cebula
  • por
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz,vegeta
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Parówkowe leczo
Postanowiłam wykorzystać te "niejadalne parówki"(cytat jednego z uczestników portalu) i pocięłam je na trzy części, potem każdą małą paróweczkę ponacinałam na końcach na krzyż. Obsmażyłam paróweczki na patelni, dodałam pokrojoną cebulę, por (tę białą część), oraz odsączoną fasolę. poddusiłam chwilę i dodałam koncentrat pomidorowy. Można dodać odrobinę wody. Doprawić do smaku i gotowe! Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami albo tak jak ja ostatnio-z pieczywem.

Tagi:

leczo danie