kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

parówkowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

..............................................

parówkowe leczo

Składniki:

parówkowe leczo

 

  • 1kg parówek drobiowych
  • 3 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 1 średnia cukinia
  • olej do smażenia
  • 0,5 kg pieczarek
  • pieprz
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 2 kostki rosołowe
  • sól

Sposób przygotowania:

parówkowe leczo
parówki pokroic i podsamżyc na oleju, obrane pieczarki pokroic w cienkie paski i wzucic do parówek, cebule obrac, pokroic w kostke i wzucic do pieczarek. papryke pokroic w paski i wzucic do parówek wszystko przełożyc do garnka i zalak ok 2 l wody. dodac koncentrat pomidorowy,kostki rosolowe i przyprawic. gotowac 15 minut, wrzucic pokrojona wedlug uznania cukinie ( ja kroje w kostke) i gotować az zmieknie. smacznego!