Pychotka

Pychotka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Paryskie ciasto czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne, mięciutkie, puszyste ciasto czekoladowe. Bardzo łatwe, przygotować je może prawie każdy! Przepis dostałam z Paryża. Polecam!

Paryskie ciasto czekoladowe

Składniki:

Paryskie ciasto czekoladowe

 

  • 250g gorzkiej czekolady
  • 250g cukru
  • 200g masła
  • 4 całe jajka
  • 4 stołowe łyżki mąki tortowej

 

Sposób przygotowania:

Paryskie ciasto czekoladowe
Czekoladę rozspuść w kąpieli wodnej, dodaj cukier i masło. Następnie dodawaj po jednym jajku ubijając mikserem, po czym nadal używając miksera wsyp mąkę. Wylej do tortownicy lub formy. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut. W bardziej skomplikowanej wersji można przełożyć dżemem, posypać migdałami,orzechami, dodać bakalie, ułożyć na wierzchu owoce, czy nawet polać polewą czekoladową po upieczeniu. To już zależy od gustu i kreatywności. Życzę powodzenia i smacznego!