szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Parzybroda z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z niecierpliwością czekam na młodą kapustę, żeby przygotować parzybrodę. Pachnąca koperkiem i doprawiona sporą ilością pieprzu gości u nas już od wielu pokoleń.

Parzybroda z młodej kapusty

Składniki:

Parzybroda z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Parzybroda z młodej kapusty
Skrzydełka zalać zimną wodą. Zagotować, zebrać pianę. Warzywa obrać.

Marchewkę pokroić na kawałki. Do mięsa dodać pokrojoną marchewkę, pietruszki, kawałek selera i pora.

Dodać przyprawę do potraw, ziele angielskie, liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Wywar gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć seler, pora i pietruszkę.

Obrać ziemniaki, pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy. Gotować ok. 10 minut.

Kapustę umyć i drobno pokroić. Dodać do garnka.

Pod koniec gotowania, gdy ziemniaki i kapusta będzie miękka, dodać posiekany koperek i doprawić solą i sporą ilością pieprzu, aby zupa była pikantna.

Tagi:

zupa kapusta