Parzybroda z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wspaniały przepis którym zaszczycisz wszystkich znajomych

Parzybroda z parówkami

Składniki:

Parzybroda z parówkami

 

  • Składniki:
  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag kapusty włoskiej
  • sól
  • nasiona kopru
  • cebula
  • pieprz mielony
  • 4 dag słoniny
  • 5 parówek
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Parzybroda z parówkami
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki pokrajać w kostkę,włożyć do naczynia,zalać wrzącą wodą,aby je zakryła.Na ziemniakach rozsypać drobno pokrajaną cebulę,posolić do smaku,gotować.Po kilku minutach gotowania dodać pokrajaną w kostkę kapustę włoską,oprószyć solą,pieprzem i nasionami kopru.Gotować,nie mieszając potrawy.Miękkie warzywa oblać stopioną słoniną ze skwarkami,wymieszać.Obrane z osłonek parówki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem,przykryć,ogrzewać,potrząsając,na niewielkim ogniu,aby parówki obsmażyły się ze wszystkich stron.Na rozłożonej na talerzach parzybrodzie ułożyć po jednej parówce.