Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pascha waniliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Wielkanocny deser przygotowany z utartego z masłem sera białego z dodatkiem rodzynek i wanilii. Wesołych świat!

Pascha waniliowa

Składniki:

Pascha waniliowa

 

  • 1kg tłustego twarogu
  • 200 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 4 żółtka
  • laska wanilii
  • rodzynki
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Pascha waniliowa
Twaróg zmiel trzykrotnie, w metalowej misce utrzyj miękkie masło wraz z cukrem pudrem a kiedy całość zbieleje dodaj żółtka stale ucierając.

Do tak przygotowanej bazy porcjami dodawaj wcześniej przygotowany twaróg, kiedy masa będzie gładka i bez grudek to znak że jest gotowa, na koniec dodaj wanilię i rodzynki.

Masę serową przełóż do foremki wyścielonej podwójną gazą, gotową paschę wstaw do lodówki na 6 godzin, przed podaniem udekoruj ją bakaliami. 



Tagi:

pascha deser