blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Pascha z biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Pascha z biszkoptami

Składniki:

Pascha z biszkoptami

 

  • 2 litry mleko,
  • 25 dag kwaśna śmietana,
  • 25 dag masło,
  • 6 sztuk żółtka,
  • 3 opakowania cukier waniliowy,
  • 1-1,5 szklanki cukier puder,
  • zapach waniliowy,
  • bakalie,
  • kakao,
  • Biszkopty

 

Sposób przygotowania:

Pascha z biszkoptami
Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami, cukrem waniliowym i zagotować. Powstały twarożek odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem i twarogiem, dodać zapach i bakalie. Do części paschy dodać kakao, włożyć ją do tortownicy wyścielonej biszkoptami. Na wierzch położyć drugą część paschy, całość oblać polewą czekoladową.