Pasiak

Ciasta « poprzedni | następny »
gusiacek18 - Przepis na: Pasiak offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 14
Pasiak
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto z pierwszym razem mi nie wyszło ale doszłam do wprawy


trudność: średne
czas:

Pasiak - SKŁADNIKI:

  • kostka margaryny
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oliwy
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kokosu
  • kisiel wiśniowy
  • 1/2 szklanki maku
  • 2 łyżki kakao
  • Masa serowa
  • 1kg sera
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • rodzynki

Pasiak - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucierać z cukrem, potem dodawać pojedynczo żółtka a następnie mąkę. Na koniec dodać ubitą piane z białek i lekko wymieszać. Masę podzielić na 4 części do osobnych misek. Do pierwszej dodać kokos, do drugiej mak, do trzeciej kakao a do czwartej kisiel. Ułożyć do formy masy paskami wzdłuż i piec 40minut w temperaturze 180-200 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić wzdłuż i górną cześć obrócić o 360 stopni. Masa serowa Do sera doda masło, jajka cukier, cukier waniliowy, budyń, mleko i rodzynki miksować do uzyskania masy sernikowej. Położyć na ciasto dolne masę serową nałożyć górna część ciasta (obrócona). Można dodać polewę czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasiak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto z jabłkami Ciasto na białkach ze śliwkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane