Pasiak

Ciasta « poprzedni | następny »
gusiacek18 offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 14
Pasiak
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto z pierwszym razem mi nie wyszło ale doszłam do wprawy


trudność: średne
czas:

Pasiak - SKŁADNIKI:

  • kostka margaryny
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oliwy
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kokosu
  • kisiel wiśniowy
  • 1/2 szklanki maku
  • 2 łyżki kakao
  • Masa serowa
  • 1kg sera
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • rodzynki

Pasiak - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucierać z cukrem, potem dodawać pojedynczo żółtka a następnie mąkę. Na koniec dodać ubitą piane z białek i lekko wymieszać. Masę podzielić na 4 części do osobnych misek. Do pierwszej dodać kokos, do drugiej mak, do trzeciej kakao a do czwartej kisiel. Ułożyć do formy masy paskami wzdłuż i piec 40minut w temperaturze 180-200 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić wzdłuż i górną cześć obrócić o 360 stopni. Masa serowa Do sera doda masło, jajka cukier, cukier waniliowy, budyń, mleko i rodzynki miksować do uzyskania masy sernikowej. Położyć na ciasto dolne masę serową nałożyć górna część ciasta (obrócona). Można dodać polewę czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasiak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane