gusiacek18

gusiacek18

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Pasiak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto z pierwszym razem mi nie wyszło ale doszłam do wprawy

Pasiak

Składniki:

Pasiak

 

  • kostka margaryny
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oliwy
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kokosu
  • kisiel wiśniowy
  • 1/2 szklanki maku
  • 2 łyżki kakao

 

  • Masa serowa
  • 1kg sera
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Pasiak
Margarynę ucierać z cukrem, potem dodawać pojedynczo żółtka a następnie mąkę. Na koniec dodać ubitą piane z białek i lekko wymieszać. Masę podzielić na 4 części do osobnych misek. Do pierwszej dodać kokos, do drugiej mak, do trzeciej kakao a do czwartej kisiel. Ułożyć do formy masy paskami wzdłuż i piec 40minut w temperaturze 180-200 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić wzdłuż i górną cześć obrócić o 360 stopni. Masa serowa Do sera doda masło, jajka cukier, cukier waniliowy, budyń, mleko i rodzynki miksować do uzyskania masy sernikowej.Położyć na ciasto dolne masę serową nałożyć górna część ciasta (obrócona). Można dodać polewę czekoladową.