Pasiak

Ciasta « poprzedni | następny »
gusiacek18 - Przepis na: Pasiak offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 14
Pasiak
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciasto z pierwszym razem mi nie wyszło ale doszłam do wprawy


trudność: średne
czas:

Pasiak - SKŁADNIKI:

  • kostka margaryny
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oliwy
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kokosu
  • kisiel wiśniowy
  • 1/2 szklanki maku
  • 2 łyżki kakao
  • Masa serowa
  • 1kg sera
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • rodzynki

Pasiak - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucierać z cukrem, potem dodawać pojedynczo żółtka a następnie mąkę. Na koniec dodać ubitą piane z białek i lekko wymieszać. Masę podzielić na 4 części do osobnych misek. Do pierwszej dodać kokos, do drugiej mak, do trzeciej kakao a do czwartej kisiel. Ułożyć do formy masy paskami wzdłuż i piec 40minut w temperaturze 180-200 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić wzdłuż i górną cześć obrócić o 360 stopni. Masa serowa Do sera doda masło, jajka cukier, cukier waniliowy, budyń, mleko i rodzynki miksować do uzyskania masy sernikowej. Położyć na ciasto dolne masę serową nałożyć górna część ciasta (obrócona). Można dodać polewę czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasiak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Drożdżówki z  budyniem i brzoskwiniami Roladka z surową masą jabłeczną Szarlotka owsiano-gryczana
Ciasto bananowe Jeżynowy sernik na zimno Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Ciasto z owocami i kruszonką
Czarno białe ciasto z jabłkiem Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane