aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Pasiasta zebra z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zebra z owocami, idealna dla łasuchów

Pasiasta zebra z owocami

Składniki:

Pasiasta zebra z owocami

 

  • 1/2 kg dowolnych owoców (nie są konieczne)
  • 5 jajek
  • 20 dkg cukru
  • 45 dkg mąki krupczatki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka oranżady białej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pasiasta zebra z owocami
Owoce obrać i pokroić na kawałki. Jajka ubić z cukrem. 3 łyżki mąki odłożyć, pozostąłą mąkę dodać do masy jajecznej. Następnie wlać olej, oranżadę, dodać proszek i zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do pierwszej części dodać odłożoną mąkę, natomiast do drugiej części kakao. Tortownicę starannie natłuścić. Na środek naprzemiennie wlewać po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce. Ciasto piec 50 minut w temp. 190 stopni.

Tagi:

jajko jajka