mushu16

mushu16

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pasta brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta do naleśników, do kanapek lub jako surówka do obiadu

Pasta brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta brokułowa

 

  • 2 brokuły (łączna waga 1 kg, ale po odkrojeniu nóżek będzie mniejsza)
  • 175 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, bazylia i oregano do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta brokułowa
Odkroić nóżki brokuł i gotować same różyczki, aż będą miękkie. Następnie należy je wyciągnąć z wody i wrzucić do miski. Trzeba je rozgnieść na papkę, np. blenderem, praską, widelcem. Potem dodać jogurt, sól pieprz i przyprawy, pomieszać do połączenia składników. Jeżeli chcemy rzadszą masę można dodać więcej jogurtu.
Pasta brokułowa
Ugotowane różyczki od brokuł nie mogą mieć długich nóżek, bo źle się gniecie
Pasta brokułowa
Brokuły do końca rozgniotłam już razem z jogurtem
Pasta brokułowa
Pastę można doprawić jeszcze innymi przyprawami, to też zależy do czego będzie użyta
Pasta brokułowa
Wspaniale smakują z pomidorowymi naleśnikami, na które także podałam przepis