katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pasta do chleba z odzysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna pasta do chleba i wyczyszczona z zalegającego mięsa lodówka. Same plusy. A pasta jest smaczna można ją jeszcze dosmaczyć wg uznania.

Pasta do chleba z odzysku

Składniki:

Pasta do chleba z odzysku

 

  • mięso gotowane albo ze sosu ok 30 dag
  • jajka ugotowane na twardo 4-5 szt
  • cebula 1/4 szt
  • rosół 2-3 łyżki
  • bułka tarta 1 łyżka kopiasta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z odzysku
Mięso z rosołu czy też sosu (mięso może być mieszane) obieramy z kości dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy obrane i podzielone np na ćwiartki jajka. Dodać też tartą bułkę i można dodać dwie, trzy łyżki sosu albo rosołu( można zwyczajnie dodać trochę wody). 

Wszystko ścinamy blenderem i doprawiamy masę do smaku. Jeśli pasta jest za sucha dodajemy płynu a jeśli odwrotnie oprószamy bułką. Pastę można doprawić wg swojego smaku np dodać jakieś zioła.

Przygotowaną pastą smarujemy kromki pieczywa.

Tagi:

pasta dodatek