halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna pasta pełna witamin do pieczywa z parówki z szynki. oraz koperku, szczypiorku, natki pietruszki.

Pasta do pieczywa

Składniki:

Pasta do pieczywa

 

  • serek Almette śmietankowy 20 dag
  • parówka drobiowa dobrej jakości 3 sztuki
  • sól morska do smaku
  • pieprz biały do smaku
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • natka pietruszki 1/3 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa
Parówkę dobrej jakości ze szynki obrać z osłonki, pokroić w plasterki. Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek umyć, osuszyć. Następnie posiekać drobno. 

Serek Almette włożyć do miseczki, dodać pokrojoną parówkę w plasterki oraz zieleninę.

Zmiksować wszystkie składniki. Doprawić pastę do smaku solą oraz pieprzem.