asiaows

asiaows

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Pasta jajeczna

  • 21
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 38

Pyszna pasta jajeczna, którą można podać na wiele sposobów.

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna

Jajka ugotować na twardo.Ostudzić i obrać z łupek.Zmiksować na papkę lub rozgnieść widelcem,połączyć ze szczypiorkiem i majonezem.Majonezu nie za dużo,żeby pasta nie zaczęła się rozpływać.Doprawić do smaku.Moje dzieci na pastę sypią sobie kukurydzę lub groszek.Ja lubię na niej położyć plasterek pomidorka,ogóreczka lub wędlinki :) Czasami do pasty dodaję tuńczyka .Poprostu rewelacja :)

Redakcja poleca: