Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pasta jajeczna 11

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta, ale niebanalna pasta z jajek i smażonej cebuli. Doskonała do smarowania pieczywa.

Pasta jajeczna 11 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna 11

 

  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna 11
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka ostudzić i obrać ze skorupek. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju, ostudzić. Jajka przełożyć do miski blendera. Dodać do nich usmażoną cebulę. Dodać też do nich trochę soli, świeżo zmielonego czarnego pieprzu, suszone pomidory, majonez i musztardę. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Pasta doskonale nadaje się do smarowania pieczywa.
Pasta jajeczna 11
Ugotowane ostudzone i obrane ze skorupek jajka.
Pasta jajeczna 11
Pokrojona w kostkę cebula zrumieniona na oleju.
Pasta jajeczna 11
Jajka i cebula przełożone do miski blendera.
Pasta jajeczna 11
Majonez musztarda i przyprawy dodane do jajek z cebulą.