gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pasta jajeczna do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pastę jajeczną przygotowuje się bardzo szybko i świetnie smakuje na chleb

Pasta jajeczna do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna do chleba

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna do chleba
Jajka myjemy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo. Zimne obieramy i drobno kroimy. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do jajek. Mieszamy. Majonez z ketchupem łączymy na jednolitą masę w miseczce i przekładamy do jajek. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pastą smarujemy kromki chleba. Podajemy na kolację lub śniadanie.
Pasta jajeczna do chleba
Jajka myjemy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo. Zimne obieramy i drobno kroimy.
Pasta jajeczna do chleba
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do jajek.
Pasta jajeczna do chleba
Majonez z ketchupem łączymy na jednolitą masę w miseczce i przekładamy do jajek.
Pasta jajeczna do chleba
Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.