Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pasta jajeczna na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przystawka na "jeden kęs", która szczególnie dobrze sprawdza się na imprezach.

Pasta jajeczna na krakersach

Składniki:

Pasta jajeczna na krakersach

 

  • 100 g solonych krakersów
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 kula mozzarelli
  • 1/2 cebuli
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna na krakersach
1. Obrane, umyte i osuszone ręcznikiem papierowym jaja drobno posiekać. Dodać drobno posiekaną mozzarellę i cebulę.

2. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem według uznania i dokładnie wymieszać całość.

3. Pastę wykładać łyżką na krakersy. Z wierzchu obsypać ziołami prowansalskimi i podawać jako przystawkę. Smacznego!