Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Pasta jajeczna Pyzy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

pastę robi się szybko i łatwo a do tego jest bardzo smaczna

Pasta jajeczna Pyzy

Składniki:

Pasta jajeczna Pyzy

 

  • 5-8 jaj kurzych
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cebuli cukrowej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • do smaku: sól, pieprz mielony, sos tabasco

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Pyzy
Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem :-)