Lila

Lila

Kucharz
[Przepisów: 13]

Pasta jajeczna wg Lili

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna pasta jajeczna do pieczywa

Pasta jajeczna wg Lili

Składniki:

Pasta jajeczna wg Lili

 

  • 2 jajka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 sztuki szczypiorku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 kromki chleba tostowego.

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna wg Lili
Dwa całe jajka wbijamy do miseczki. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Szczypiorek płuczemy, osączamy i drobno siekamy. Następnie szczypiorek dodajemy do jajek. Do miseczki dodajemy dwie łyżki majonezu. Widelcem rozmęcamy jajka z pozostałymi składnikami tak, aby dobrze się połączyły. Patelnię dobrze rozgrzewamy i przelewamy połączone składniki. Zmniejszamy ogień pod patelnią i ciągle mieszając doprowadzamy do zagęszczenia pasty. Ciepłą pastę jajeczną wykładamy na talerz układając obok kromki chleba, które smarujemy pastą jajeczną.