Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna pasta jajeczna z dodatkiem pomidora i świeżej bazylii, najlepiej smakuje z domowym pieczywem.

Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki.

Oba składniki bardzo drobno kroimy lub wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy posiekane listki bazylii. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Dodajemy masło oraz płaską łyżeczkę majonezu. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.
Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem
A tak pasta prezentuje się na kanapkach.

Tagi:

pasta