jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta jajeczna z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pasta jajeczna z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim to idealny dodatek do pieczywa . Możesz podać ją zarówno na sniadanie jak i kolację.

Pasta jajeczna z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Pasta jajeczna z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim

 

  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • kilka liści boćwiny
  • pół pęczka czosnku niedźwiedziego
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy extra vergine
  • 2 łyżeczki majonezu domowej roboty (doprawionego sokiem z cytryny, miodem i musztardą francuską)
  • kwiaty jadalne do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim

Przygotowanie składników

Pasta jajeczna  z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim
Zblanszowane liście zalewamy zimną wodą i odsączamy.

Obieramy ugotowane jajka. Boćwinę i czosnek niedźwiedzi blanszujemy 4 minuty po czym zalewamy zimną wodą. Odsączamy na sicie i drobno siekamy. Siekamy szczypiorek.

Przygotowanie pasty

Pasta jajeczna  z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim
Mieszamy wszystkie składniki pasty razem i doprawiamy

Do miseczki ścieramy w łezkę jajka, dodajemy posiekaną zieleninę, oliwę oraz majonez. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy pastę solą i pieprzem.

Nakładamy pastę do miseczki.

Sposób podania

Pasta jajeczna  z boćwiną i czosnkiem niedźwiedzim
Pasta najlepiej smakuje z domowym świeżym chlebem.

Nakładamy pastę do miseczki wyłożonej listkami zieleniny. Dekorujemy kwiatami jadalnymi.

Pasta najlepiej smakuje z domowym świeżym chlebem.


Tagi:

pasta jajka