Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Pasta jajeczna z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka pasta jest świetna na kolację. Łatwa i szybka w przygotowaniu często ją robię. Polecam i smacznego.

Pasta jajeczna z czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z czosnkiem

 

  • 3 jajka
  • ząbek czosnku
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z czosnkiem
Jajka wkładamy do garnka i nalewamy wody tak aby były zakryte. Wodę solimy łyżeczką wody i nastawiamy. Gdy woda zacznie się gotować odmierzamy 10 minut i wyłączamy gaz. Odlewamy ciepłą wodę i zalewamy jajka zimną. Po minucie wyjmujemy jajka i obieramy ze skorupki. Jajka mniemy widelcem na drobno i doprawiamy. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do jajek następnie mieszamy z majonezem i musztardą.
Pasta jajeczna z czosnkiem
Ugotowane na twardo jajka i obrane ze skorupki.
Pasta jajeczna z czosnkiem
ugotowane na twardo jajka rozdrobnione i przyprawione.
Pasta jajeczna z czosnkiem
Rozdrobnione jajka z przyprawami oraza z majonezem i musztardą.