marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta jajeczna z groszkiem i kurczakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupek,posiekać.Pierś drobiową wędzoną wymieszać z jajkami,groszkiem,dymką,majonezem.Doprawić.

Pasta jajeczna z groszkiem i kurczakiem.

Składniki:

Pasta jajeczna z groszkiem i kurczakiem.

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 150 g.piersi indyczej lub kurzej wędzonej lub gotowanej,
  • puszka groszku,
  • 2 dymki lub cebulki sałatkowe czerwone,
  • pieprz kajeński,
  • sól,
  • 1-2 łyżki łagodnej musztardy lub majonezu kieleckiego.

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z groszkiem i kurczakiem.
Jajka ugotować na twardo,ostudzić zimną wodą,obrać ze skorupek i posiekać sieczkarką do jaj.Pierś drobiową wcześniej ugotowaną lub wędzoną pokroić drobno.Jajka posiekane zmieszać z dwiema pełn- -ymi łyżkami musztardy lub majonezu kieleckiego,dodać drobno pokrojoną na kawałki piersią drobiową,doprawić solą i pieprzem..Dymki lub czerwone średnie cebulki sałatkowe opłukać,osuszyć i drobno posiekać.Groszek wyj- -ąć z puszki,przelać zimną wodą i osączyć.Dodać jarzyny do pasty i dodatkowo zmiksować w malakserze.Pastę przełożyć do niewielkiego naczynia,przykryć i wstawić do lodówki.Podawać na zimno z białym pieczywem lub bułeczkami grahamkami z ziarnami.