Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny pomysł na zimowe leniwe śniadanie

Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

Składniki:

Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

 

  • ( na około 2 kromki dużego chleba lub 1 większą bułkę):
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól, pieprz do smaku
  • 1,5 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo - powyżej 5 min od momentu gdy woda zacznie wrzeć. Obieramy je i kroimy w bardzo drobną kostkę. Jajka wrzucamy do miseczki, dodajemy do nich pietruszkę, śmietanę lub jogurt, imbir i mieszamy. Próbujemy i doprawiamy "pod siebię" pieprzem i solą.


Smacznego!


Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga od-kuchni.blog.pl