Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pasta jajeczna z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka, pozywna pasta z jajek, śiwetna do kanapek.

Pasta jajeczna z natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z natką pietruszki

 

  • 10 jajek
  • łyżka natki pietruszki
  • 2 łyzki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z natką pietruszki
Jaja gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski i za pomoca tłuczka do ziemniaków lub widelca rozgniatamy je. Można również pokroić jajka w malutką kostkę. Następnie do jajek dodajemy łyżkę posiekanej natki pietruszki. Moze być mrożona tak jak w moim przypadku. Dodajemy majonez i pieprz. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Po dokładnym wymieszaniu próbujemy i ewentualnie dodajemy jeszcze soli. Paste podajemy z chlebem, mozna tez podawac z pomidorem bo bardzo dobrze to razem smakuje.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorup
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Dodajemy natke pietruszki oraz pieprz i majonez.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.