Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta w przygotowaniu pasta jajeczna z dodatkiem natki pietruszki. Dobry pomysł na szybkie i smaczne śniadanie.

Pasta jajeczna z natką pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z natką pietruszki

 

  • jajka 3 szt
  • masło 1 łyżka
  • majonez 1 czubata łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z natką pietruszki
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, rozgniatamy je widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy majonez, masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.

Przyprawiamy pastę do smaku solą oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Przed podaniem schładzamy pastę w lodówce. Podajemy z pieczywem.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, rozgniatamy je widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Dodajemy majonez, masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.