Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z ogórkiem i świeżym szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i szybka w przygotowaniu pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem oraz korniszonami. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta jajeczna z ogórkiem i świeżym szpinakiem

Składniki:

Pasta jajeczna z ogórkiem i świeżym szpinakiem

 

  • jajka 4 szt
  • korniszony 2 szt
  • cebula dymka 1 szt ę
  • szpinak świeży 1 garść
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ogórkiem i świeżym szpinakiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy drobniutko pokrojoną cebulę oraz ogórki starte na tarce o małych oczkach.

Szpinak płuczemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Jeszcze raz mieszamy.