pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pasta z gotowanych jajek przyprawiona natką, majonezem oraz musztardą sarepską z solą oraz pieprzem

Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi

 

  • jajka 8,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny mielony do smaku,
  • pietruszka natka 2 łyżki,
  • majonez 3 łyżki,
  • musztarda sarepska 1 łyżka,
  • pomidorki koktajlowe 10 sztuk,

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi
Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Wsypujemy również natkę pietruszki. Następnie dodajemy majonez. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy jeszcze majonezu i dajemy łyżkę musztardy. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy ćwiartki pomidorków. Delikatnie mieszamy i gotowe. Smacznego.
Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę
Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem czarnym
Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi
Do pozostałych składników dodajemy majonez
Pasta jajeczna z pomidorami koktajlowymi
Jeszcze tylko musztarda sarepska do smaku