dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pasta jajeczna z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywna pasta do pieczywa na śniadanie

Pasta jajeczna z soczewicą

Składniki:

Pasta jajeczna z soczewicą

 

  • 1/3 szkl soczewicy
  • 5 jaj
  • 1/3 pęczka pietruszki
  • majonez
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z soczewicą
Soczwicę opłukać i gotować w osolonym wrzątku aż będzie miękka. Odsączyć na sicie. Jajka ugotowac na twardo (ok 10 min), ostudzić, obrać i uzywając widelca lub malaksera rozdrobnić. Do jajek dodać majonez, sól pieprz i wymieszać. Pietruszke posiekac drobno, dodac do pasty, dodac również soczewicę. Wymieszać wszystko razem.