Atka1902

Atka1902

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pasta jajeczna z szynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pastę jajeczna robiłam bardzo często na kolację do chleba, postanowiłam dodać szynkę i tak powstała pasta w nowej osłonie.

Pasta jajeczna z szynka

Składniki:

Pasta jajeczna z szynka

 

  • 6 jajek
  • 150 gram szynki
  • Pół czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z szynka

ETAP 1:

Pasta jajeczna z szynka
Pokrojona szynka i czerwona cebula.

Jajka gotuje na twardo. Odstawiam do ostygnięcia.

Cebule obieram i kroje w bardzo drobna kostkę. Szynkę ( ja wykorzystałam szynkę z piersi kurczaka ) również kroje w kostkę, dodaje do cebulki.

Jajka obieram, siekam bardzo drobno, dodaje jogurt grecki i majonez, przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na pół godziny do lodówki aby wszystkie składniki przeszły.


Tagi:

jajka pasta