Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 129]

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta, szybka w przygotowaniu a jaka smaczna pasta jajeczna z dodatkiem smażonej na maśle cebulki. Najlepsza z kromką świeżego chleba.

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Składniki:

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką
Obraną i umytą cebulę posiekać drobno. 

Zeszklić na rozgrzanym maśle ,pozostawić do wystudzenia.

Jajka ugotować na twardo , ostudzić w zimnej wodzie , obrać , umyć.

Zimne jajka pognieść widelcem lub zmiksować.

Dodać smażoną cebulę oraz jogurt naturalny.

Doprawić solą i pieprzem.

Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.

ETAP 1:

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Obraną i umytą cebulę posiekać drobno.

Zeszklić na rozgrzanym maśle, pozostawić do wystudzenia.

ETAP 2:

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać, umyć.

ETAP 3:

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Zimne jajka pognieść widelcem lub zmiksować.

Dodać smażoną cebulę oraz jogurt naturalny i majonez.

Doprawić solą i pieprzem.

Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.