Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczno-łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ta smaczna i prosta w przygotowaniu pasta z wędzonego łososia i jajek to dobry pomysł na pyszne śniadanie lub kolację.

Pasta jajeczno-łososiowa

Składniki:

Pasta jajeczno-łososiowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-łososiowa
Gotujemy na twardo jajka, studzimy i obieramy. Mielimy je w maszynce razem z wędzonym łososiem lub wrzucamy do rozdrabniacza.

Zamiast tego jajka możemy utłuc tłuczkiem do ziemniaków, a łososia drobno pokroić.

Dodajemy majonez. Przyprawiamy pastę do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Mieszamy.